Lapsille ja nuorille

2024 ohjelma päivitetään tammikuun aikana.

*******
OHJELMA 2023 

Teatteri Hevosenkenkä valloittaa torstaina 9.3. klo18 Pohjan kirjaston juhlasalin Pohjan kirjaston juhlasalin koko perheen Koirakampaamo Villa Koiranen teatteriesityksellä 🤩🎭! Epäilemme, että viime vuotiseen tapaan esitys aiheuttaa naurukohtauksia 😂

Eero Ahre – Patrik Drake – Pekka Heiman:
KOIRAKAMPAAMO VILLA KOIRANEN
Koirakampaajamestari Gilbert Geeli on kaikkien koirien suosikki. Hänellä on hallussaan salainen eliksiiri.  Kuinka ollakaan, ketku kilpailijakampaaja Käkkäräinen haluaa eliksiirin ja keksii ovelan juonen saadakseen sen itselleen. Onneksi herra Geeli saa avukseen pienen orpokoiran, joka neuvokkuudellaan auttaa saamaan asiat kuntoon.
Koirakampaamo on Villa Koiranen on mukaansatempaava esitys koko perheelle. Näyttelijät ja hauskat nukkehahmot takaavat hellyttäviä ja hullunkurisia hetkiä.

Esitys soveltuu lapsille 3v. ylöspäin.
Kesto: n. 40 min.
Tilaisuus on maksuton, eikä paikkoja tarvitse varata ennakkoon.

11.3. kulttuuritalo Fokus

10.30 Satutuokio: Kolme porsasta. Leena Hurri/Teatterivalimo – Fabel
10-14 Nylands hantverk: Drop in askartelutyöpajoja. - Monitoimitila Maresi
10-14 Karjaan MLL: Kassityöpaja - Monitoimitila Maresi
10-14 Karjaan MLL: Paperintaittelutyöpaja – Monitoimitila Maresi
klo 14 Luckan Raseborg esittää: Taikuri Robert Jägerhorn – Fenix-sali
OHJELMA 2022

Teatteri Hevosenkenkä valloittaa torstaina 10.3. klo18 Pohjan kirjaston juhlasalin Kummituskekkereillä, joka tarjoaa hauskuutusta ja jännitystä lapsille 3-vuotiaista ylöspäin. Vaarana on, että myös aikuiset nauttivat tästä esityksestä.

Tilaisuus on maksuton ja voit halutessasi pukeutua kummitusmaisesti!👻

Kummituskekkerit (Eero Ahre – Patrik Drake – Pekka Heiman)

Autiotalon kummitukset valmistautuvat synttärijuhliin: höperö kreivi Konrad Kullervo von Knackenhaus täyttää keskiyöllä 550 vuotta, ja pikkukummitus Hugo ystävineen touhuaa innokkaasti yllättääkseen hänet. Tärveltyykö yllätys, kun kutsumaton vieras,

kakkurosvo Sulo Sacher puuttuu peliin…

Kakku kateissa!

Ystävä kiipelissä!

Pupu pöksyissä?

Rohkeus ja rehellisyys – siinä tämän hauskan ja jännittävän näytelmän teemat.

“lapsiyleisö kiljuu naurusta ja harvinaisen hyvin se toimii aikuisillekin”.

HS/Suna Hannele Vuorimies

Lapsille 3v ja ylöspäin

Kesto noin 45 min

Tekijät:

Ohjaus: Patrik Drake

Lavastus, nuket ja puvut: Teemu Loikas

Valosuunnittelu: Anna Karmala

Musiikki: Joonas Pirttilä

Rooleissa: Eero Ahre, Pekka Heiman

Seuraamme kuitenkin edelleen koronatilanteen kehittymistä ja toimimme viranomaisten ohjeistusten mukaisesti. Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Lasten ohjelmaa 12.3. Pohjan kirjastossa
10-15 Nylands hantverk: Drop in askartelutyöpajoja. 
10-14 Anita Johansson & Maikki Hartemo: Drop in satutunteja: Eelis-kissa satuja sekä suomen- ja ruotsinkielisiä lastenlauluja harmonikalla säestettynä 
10-14  Luckan Raseborg: Arkistoetsivät/ Arkivdetektiver (kaksikielinen fi/sv)
10-15 Pohjan kirkonkylän kyläyhdistys & Pohjankurun koti- ja kouluyhdistys: Avoimet ovet nuorisotila Uncanilla. Kierrätyskirjaonnenpyörä ja koti- ja kouluyhdistyksen kahvila

Virtuaalisia kirjailijavierailuita ja Sanataidehaastetta

-Viime vuoden panostus virtuaalisiin kirjailijavierailuihin kouluissa oli erittäin onnistunut ja saimme kiittävää palautetta sekä opettajilta että vanhemmilta. Virtuaalisten kirjailijavierailujen myötä meidän on mahdollista tarjota kirjailijavieras kaikille oppilaille sekä ala- että yläkouluissa, kertoo tapahtuman tuottaja Sirpa Huusko.
Virtuaalisia kirjailijavierailuja tarjotaan Raaseporin kaikille suomenkielisille ala- ja yläkouluille. Laura Ertimo vierailee virtuaalisesti 1.-2.lk, Tuutikki Tolonen 3.-4.lk ja Magdalena Hai puolestaan 5.-6. luokissa. Raaseporin yläkoulut saavat vieraakseen kirjailijat Kimmo Ohtosen ja Matias Riikosen. Ertimo oli Lasten- ja Nuorten kirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokas teoksellaan Aika matka! Lotta, Kasper ja luontokadon arvoitus vuonna 2021 ja Riikonen oli teoksellaan Matara sekä Finlandia-palkintoehdokas 2021 että Runeberg-palkintoehdokas 2022.

Suosittu ja oppilaiden odottama Sanataidehaaste järjestetään kuudetta kertaa Raaseporin suomenkielisissä kouluissa. Oppilaiden tulee yksin tai pareittain kirjoittaa yhden tai kahden oppitunnin aikana tarina, runo tai laululyriikka. Finalistit on valittu ja kilpailun tuomari, Aleksis Salusjärvi on vaikean tehtävän edessä valitessaan sekä ala- että yläkoulujen Sanataidemestarit. Sanataidehaasteen palkintojenjako tapahtuu Pohjan kirjastossa lauantaina 12.3.klo 15.

Sanataidehaaste 2022 finalistit 🖊

ALAKOULUT

Eimi , 3.lk Hakarinteen koulu

Elsa , 3.lk Mustion koulu

Siiri , 4.lk Kiilan koulu

Alma, 4.lk, Kiilan koulu

Aappo 4.lk, Kirkonkylän koulu

Lydia & Hilda, 5.lk Kirkonkylän koulu

Signe, 6.lk Fiskarin koulu

Kuutti, 6.lk, Fiskarin koulu

Ava,6.lk Kiilan koulu

Unna, 6lk., Fiskarin koulu

 

YLÄKOULUT

Esteri, 7lk., Karjaan yhteiskoulu

Elina, 7lk., Karjaan yhteiskoulu

Sofia 7lk., Karjaan yhteiskoulu

Jade, 8lk. Karjaan yhteiskoulu

Pietari, 8lk. Karjaan yhteiskoulu

Elina, 8 lk. Karjaan yhteiskoulu

Amy, 8lk., Karjaan yhteiskoulu

Oskar, 9lk. Karjaan yhteiskoulu

Minttu, 9.lk, Hakarinteen koulu

Aida, 9.lk, Karjaan yhteiskoulu

Pietari, 9lk. Karjaan yhteiskoulu

OHJELMA 2019

Koulujen kirjailijavierailut


Kirjailija Salla Simukka vierailee maanantaina 4. maaliskuuta Raaseporin suomenkielisissä yläkouluissa.
Salla Simukka on palkittu ja maailmalla huikean menestynyt tamperelainen nuortenkirjailija ja kriitikko. Hän sai Topelius-palkinnon 2012 nuortenkirjoistaan Jäljellä (Tammi, 2012) ja Toisaalla (Tammi, 2012). Salla Simukka palkittiin opetus- ja kulttuuriministeriön jakamalla arvostetulla Suomi-palkinnolla 2013. Salla Simukan Lumikki-trilogia on ollut maailmanmenestys. Käännösoikeudet on myyty jo 52 maahan. 


Ilkka Auer vierailee 5. ja 6. maaliskuuta Raaseporin suomenkielisissä alakouluissa.
Ilkka Auer on fantasiasta, kauhusta, historiasta ja roolipeleistä hullaantunut haaveilija, joka tietää, että lapsuuden unelmakesien varjoissa lymyää myös painajaisia. Ilkka Auer on kirjoittanut yhteistyössä elokuvaohjaaja Antti J. Jokisen kanssa Nicholas North -fantasiasarjaa. Uusin kirja on Domowik, joka ilmestyi syksyllä 2018. Kirjan tapahtuman sijoittuvat Raaseporin linnan tuntumaan.
Sanataidehaaste

Suosittu sanataidehaaste järjestetään kolmatta kertaa Raaseporin suomenkielisissä kouluissa. Oppilaiden tulee yksin tai pareittain kirjoittaa yhden tai kahden oppitunnin aikana tarina, runo tai laululyriikka. Inspiraation lähteenä toimivat tänä vuonna Kirjakekkereiden kummitaiteilijoiden teokset. Taiteilijat ovat paikalliset kuvataiteilijat Panu Ruotsalo ja Tanja Is sekä valokuvaaja Taru Samola.  Sanataidehaasteen tuomariksi on kutsuttu toimittaja ja kustannustoimittaja Suvi Heino. Palkinnot jakaa kirjailija ja rap-muusikko Karri ”Paleface” Miettinen Kirjakekkereiden päätapahtumassa lauantaina 9. maaliskuuta Karjaan kirjastossa.
Lauantai 9.3.2019

Kirjakekkereiden ohjelmaan osallistuu myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri, joka esittelee Perhekummitoimintaa ja Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa. 


Kello 10-14 MLL Karjaan osasto järjestää kivaa puuhastelua lapsille kuten askartelua ja kasvomaalausta kirjaston pohjakerroksessa.
klo 10-11 Salapoliisikierros lapsille


Palkittu kuvittaja Maija Hurme on piirtänyt eläimiä ja ötököitä. Löydätkö ne kirjastosta?
Nouda salapoliisikartta Luckan-kirjamyyntipisteestä (Galleria Fokus, 1 krs.).


klo 10.30-13 Satumaraton

Monikansallinen satuhetki. Satuja eri kielillä. Tule lukemaan ja kuuntelemaan .klo 11 Ruukkiseikkailu, Galleria Fokus
Dramatisoitu satu Laura Salaman Ruukkiseikkailu-kirjan pohjalta.
Lilla Luckan & Fiskarsin Museo


klo 12 & 13.30 Onni-Pelle esiintyy.Kello 15 Lasten elokuvamatinea Bio Pallaksessa
Bio Pallas esittää yhteistyössä Kirjakekkereiden kanssa elokuvan Onneli, Anneli ja nukutuskelloRajoitettu määrä vapaalippuja jaetaan Karjaan kirjaston lainatiskiltä.
OHJELMA 2018


Koulujen kirjailijavierailutJyri Paretskoi
Kuva Tuulos
Kirjailija ja opettaja Jyri Paretskoi vierailee maanantaina 5. maaliskuuta Raaseporin suomenkielisissä kouluissa ja tapaa 7.-luokkalaisia.

Kahden lapsen isä Jyri Paretskoi opettaa yläkoululaisille äidinkieltä ja kirjallisuutta sekä suullista ilmaisua Iisalmessa. Jyri Paretskoi sai nuortenkirjallisuuden Topelius-palkinnon esikoisromanistaan Shell’s Angels vuonna 2014. Kirja kertoo kolmen mopopojan elämästä Shell-huoltoaseman kulmilla Iisalmea muistuttavassa pikkukaupungissa. Vuonna 2014 kirjalle ilmestyi jatko-osa Shell’s Angles ja Kalajoen hiekat. Se oli vuoden 2014 Finlandia Junior -palkintoehdokas. Shell's Angles - Aivot narikkaan on sarjan neljäs osa ja se ilmestyy helmikuussa 2018.

Sanataidehaaste


Raaseporin nuorisotoimi järjestää yhdessä Kirjakekkereiden kanssa kaikille Raaseporin suomenkielisille kouluille jo toista kertaa Sanataidehaasteen, jossa oppilaiden tulee yksin tai pareittain kirjoittaa yhden oppitunnin aikana tarina, runo tai laululyriikka esimerkiksi lyhyt rap-kappale. Haaste toteutetaan tammikuussa yhden tai kahden oppitunnin aikana ja haasteryhmiä on kaksi: 3.-6.-luokkalaiset ja yläkoululaiset. Parhaat kirjoitelmat valitsee dramaturgi, näytelmäkirjailija-ohjaaja Sussa Lavonen, joka myös jakaa haasteen palkinnot Kirjakekkereillä 10.3.
Lauantai 10.3.

Kirjakekkereiden ohjelmaan osallistuu myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton Karjaan osasto ja MLL:n Uudenmaan piiri, joka esittelee Perhekummitoimintaa ja Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa. MLL järjestää yhdessa Raaseporin Priden kanssa kivaa puuhastelua lapsille kuten askartelua ja kasvomaalausta Galleria Fokuksessa, kirjaston pohjakerroksessa.


La 10.3. KeijuSirkus klo 11-12


Paikka: Fokustalon alakerta
Musiikki- ja varjoteatterinäytös 5-8-vuotiaille lapsille esittäjänä Nurinpäin kollektiivi.
Esityksen kesto on 25 minuuttia. Esityksen jälkeen voit tutustua esiintyjiin ja lavastukseen.
La 10.3. kello 10-11 Salapoliisikierros lapsille

Kierros alkaa lastenosastolta, 2. krs.
Detektivrundan för barn (på svenska)
Tillsammans med barnkulturaktör Maria Sundell från LillaLuckan och med hjälp av detektivkartan och ett förstoringsglas letar barnen efter illustratörernas djurbilder som finns gömda i Karis bibliotek.

Arrangör Luckan Raseborg / Lilla Luckan

La 10.3. Sirkus Finlandia esittää:

Lasten supersuosikki Klovni Sebastian vierailee Kirjakekkereillä ja viihdyttää lapsia Galleria Fokuksessa kello 12 ja 13.30.


Kuva: Jarkko HeikkinenLa 10.3. klo 15 Lasten elokuvamatinea Bio Pallaksessa

Bio Pallas esittää yhteistyössä Kirjakekkereiden kanssa elokuvan Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset (ensi-ilta marraskuussa 2017). Rajoitettu määrä vapaalippuja jaetaan noin viikkoa ennen esitystä Karjaan kirjaston lainatiskiltä. Seuraa ilmoittelua.

***OHJELMA 2017
Juuli Niemi,
kuva: Laura Malmivaara.

Koulujen kirjailijavierailut

Vuoden 2016 Lasten ja nuorten kirjallisuuden Finlandia-voittaja Juuli Niemi vierailee 6. maaliskuuta Raaseporin suomenkielisissä kouluissa ja tapaa 7.-luokkalaisia.

Finlandia-p
alkinnosta päätti näyttelijä, laulaja Vuokko Hovatta, joka kuvaa Juuli Niemen Et kävele yksin -nuortenromaania näin: "Et kävele yksin on kirja elämän opettelemisesta monikulttuurisessa Suomessa,  kahden kertojansa ansiosta [teos on] sekä tyttöjen että poikien kirja. Se – niin kuin paras lasten- ja nuortenkirjallisuus on – on myös aikuiselle lukijalle väylä nuorten kipuilevaan kasvuvaiheeseen."


Sanataidehaaste

Raaseporin nuorisotoimi järjestää yhdessä Kirjakekkereiden kanssa kaikille Raaseporin suomenkielisille kouluille Sanataidehaasteen, jossa oppilaiden tulee yksin tai pareittain kirjoittaa yhden oppitunnin aikana tarina, runo tai laululyriikka esimerkiksi lyhyt rap-kappale. Haaste toteutetaan tammikuun aikana ja haasteryhmiä on kaksi:3.-6.-luokkalaiset ja yläkoululaiset. Parhaat kirjoitelmat valitsee dramaturgi, näytelmäkirjailija-ohjaaja Sussa Lavonen, joka myös jakaa haasteen palkinnot Kirjakekkereillä 11.3.Lauantai 11.3.2017
Kirjakekkerit 2016: kasvomaalausta

Kirjakekkereiden ohjelmaan osallistuu myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton Karjaan osasto

MLL järjestää kivaa puuhastelua lapsille kuten askartelua ja kasvomaalausta Galleria Fokuksessa, kirjaston pohjakerroksessa.MLL:n Karjaan osasto on kutsunut Kirjakekkereille Taikuri Luttisen, joka pitää kolme kirjallisuuteen, lukemiseen ja kirjoihin liittyvää esitystä kello 10.30, 12.00 ja 13.30 Galleria Fokuksessa.
Tryckeriteatern, 11.3. klo 11-11.45 Tanssiesitys lapsille Västra Nyland Folkhögskola, Tanssilinjan opiskelijat esiintyvät, ohjaaja: Tytti Kronqvist.
Järjestäjä: Luckan Raseborg.
Vapaa pääsy!

 

Lasten elokuvamatinea la 11.3.2017 klo 15

Bio Pallaksessa näytetään tuore elokuva Onneli ja Anneli ja Salaperäinen muukalainen.
Rajoitettu määrä vapaalippuja jaetaan noin viikkoa ennen esitystä Karjaan kirjaston lainatiskiltä. Seuraa ilmoittelua.

***


  

Kuva: Otava

Ohjelma 2016

Kirjailija ja lyhytelokuvien ohjaaja Aleksi Delikouras vierailee 8. maaliskuuta Raaseporin suomenkielisissä kouluissa ja tapaa 7.-luokkalaisia. 


 

Lasten elokuvamatinea la 12.3.2016 klo 15
Risto Räppääjä ja Sevillan Saituri.

Elokuvalippuja alennettuun hintaan Kirjakekkereiden kautta. 

 

Kirjakekkereiden ohjelmaan osallistuu myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton Karjaan osasto ja Sirkus Finlandia.

 


****************

OHJELMA 2015

Satuhuone, kirjaston 2. kerros


11.00 & 12.00 Tuulia Aho - Lastenrunotuokio


Raaseporin suomenkielisten päiväkotien lapsille järjestetään erillistä ohjelmaa Kirjakekkereiden yhteydessä. Kirjastoauto ja Muumipeikko vierailevat 16.-24.3. välisenä aikana kaikissa Raaseporin suomenkielisissä päiväkodeissa 


Hurja Piruetin Tanssivat hahmot esiintyvät tasatunnein.   


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti