tiistai 24. helmikuuta 2015

Otavan kirjailijat KirjakekkereissäKustannusosakeyhtiö Otava täyttää tänä vuonna 125 vuotta ja on vahvasti edustettuna myös Kirjakekkereissä.

Virpi Hämeen-Anttila on tutkija, suomentaja, kuvittaja ja kirjailija. Hän on julkaissut romaaneja, tietoteoksia, useita tieteellisiä artikkeleita, kirjallisuusesseitä sekä novelleja.  Hämeen-Anttila on saanut monia palkintoja. Tieteentekijöiden liitto palkitsi Virpi Hämeen-Anttilan nimeämällä hänet Vuoden tieteentekijäksi 2004. Vuonna 2014 Hämeen-Anttilalta ilmestyi romaani Yön sydän on jäätä. Samana vuonna ilmestyi matka- ja tietokirja Minun Intiani, jonka Matkailulehti Mondo valitsi vuoden 2014 parhaaksi matkakirjaksi. Virpi Hämeen-Anttilan esiintyy klo 11.

Olli Jalonen on maamme arvostetuimpia prosaisteja.  Pitkän kirjailijanuransa aikana hän on luonut runsaan ja monipuolisen tuotannon proosasta näytelmiin ja kuunnelmiin. Jalosen laajasta tuotannosta mainittakoon romaanitrilogia Johan ja Johan, Isäksi ja tyttäreksi ja Elämä, ja elämä, joka kuvaa syntymän, elämän ja kuoleman sattumanvaraisuutta.  Jalonen on saanut lukuisia palkintoja mm. Finlandia-palkinnon vuonna 1990 romaanista Isäksi ja tyttäreksi. Vuonna 2014 Jaloselta ilmestyi romaani Miehiä ja ihmisiä, joka oli Finlandia-palkinnon ehdokkaana. Olli Jalonen Kirjakekkereissä klo 12.

Sirpa Kähkönen on tehnyt mittavan ja palkitun uran kirjailijana. Kähkönen toimii kirjailijana, toimittajana ja suomentajana. Kähkönen on saanut kirjallisuuden valtionpalkinnon esikoisteoksestaan Kuu taskussa ja Savonia-palkinnon romaanistaan Mustat morsiamet. Vuonna 2014 Kähköseltä ilmestyi Graniittimies, joka oli Finlandia-palkinnon ehdokasromaani. Sirpa Kähkönen on vuorossa klo 13.

Taavi Soininvaara on valmistunut oikeustieteen kandidaatiksi. Soininvaaran kiitetty esikoisdekkari Ebola-Helsinki ilmestyi vuonna 2000. Soininvaaran trillerit pureutuvat kansainvälisen politiikan, talouden, teknologian ja rikollisuuden ajankohtaisiin kysymyksiin ja kuuluvat lajin ehdottomaan kärkeen Suomessa. Soininvaara palkittiin vuonna 2003 Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka –palkinnolla parhaasta rikosromaanista teoksestaan Koston komissio. Vuonna 2014 Soininvaaralta ilmestyi kirja Teräsarkku. Taavi Soininvaaran esittely klo 14.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti